Generation - De Generatie gesprekken - Persoonlijke en professionele ontwikkeling

De Generatie gesprekken – Persoonlijke en professionele ontwikkeling

Stress, slecht slapen, hoge prestatiedruk: dat zijn problemen waar de nieuwe generatie mee te kampen heeft. Jezelf persoonlijk en professioneel ontwikkelen kan helpen om hiermee om te gaan.

In het vierde Generatiegesprek spreekt starter Joeri met Michiel, mede-eigenaar van Bildung Academie over jezelf ontwikkelen, én worden er handige tips gegeven en frisse inzichten gedeeld.

Michiel wilde eigenlijk diplomaat worden, maar besloot na zijn studie om een eigen bedrijf op te richten in persoonlijke en professionele ontwikkeling. Joeri ging na zijn studie op reis naar India. Het gaf hem lucht om weg te zijn van alle verwachtingen. Op het moment van de opname werkt hij als starter bij het Ingenieursbureau Gemeente Amsterdam, maar is hij aan het heroriënteren. Hij wil iets anders op werkvlak en geeft zichzelf daarvoor alle ruimte.

Joeri: ‘Je hoeft niet te weten wat je over 5 jaar gaat doen. Die vraag stelden ze vaak tijdens sollicitaties. Inmiddels durf ik te zeggen: ik weet het nog niet en ik hoef het nog niet te beantwoorden. Ik gun mezelf de tijd en ruimte om het niet te weten.’

Benieuwd waarom persoonlijke ontwikkeling zo belangrijk is als starter en wil je horen hoe je zelf op een laagdrempelige manier aan de slag kunt met dit ontwerp? We delen alvast een tip van Michiel: zoek om te beginnen een rolmodel… probeer met zo iemand in contact te komen, bijvoorbeeld een oom of tante en ga daar het gesprek mee aan.

Ben je benieuwd naar het hele gesprek van Joeri en Michiel? Luister dan De Generatiegesprekken podcast voor meer fijne inzichten!

De Generatiegesprekken is een initiatief van Generation.
Eén generatie, oneindig veel talent.

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner