FAQ

Minor Samen Bouwen aan de toekomst


Kan ik eerst iemand van jullie spreken voor ik besluit of ik mij aanmeld voor de selectie? - Ja hoor. Als je het contactformulier invult neemt Leonard of Teun z.s.m. contact met je op.

-

Van welke hogeschool is deze minor? - Formeel is de minor onderdeel van de Hogeschool Rotterdam en hoort bij de opleiding Civiele Techniek.

-

Voor wie is deze minor bedoeld? - Voor hbo-studenten die een technische studie volgen zoals Civiele Techniek, Technische bedrijfskunde, Bouwkunde, Built Environment of Engineering aan de Hogeschool van Rotterdam, Hogeschool van Amsterdam, Haagse Hogeschool of Hogeschool Utrecht.

-

Hoe weet ik zeker of ik de minor mag volgen van mijn hogeschool? - Wanneer wij je selecteren, formaliseren wij de inschrijving bij je Hogeschool.

-

Ik heb mij al ingeschreven voor een andere minor. Kan ik dan wel meedoen aan jullie selectie? - Jazeker. De selectieprocedure is net zo goed voor jou het moment om te kijken of dit echt iets voor je is. Tweerichtingsverkeer dus. Het is ook heel gebruikelijk dat je je voor meerdere minors tegelijk inschrijft en pas later een definitieve keuze maakt. Landelijk is de deadline voor inschrijven voor minors eind mei 2021. Daarna heb je nog tot het eind van dit collegejaar om de knoop door te hakken.

-

Maar wat nu als ik niet geselecteerd wordt? Ik moet wel een minor volgen in september. - Wij raden studenten aan zich voor meerdere minors in te schrijven. Je hebt tot eind mei de tijd om je keuze definitief te maken.

-

Hoe gaat die selectieprocedure in zijn werk? - Wij gaan eerst samen in gesprek om te kijken of er een match is. Daarna koppelen we jou aan een projectorganisatie.

-

Wat moet er allemaal in die motivatie-mail staan? - In ieder geval al je gegevens, zoals je volledige naam, studie, studiejaar, hogeschool en woonplaats. Verder zijn we natuurlijk benieuwd waarom je je aanmeldt. Benoem bijvoorbeeld wat je leuk lijkt aan een praktijk-minor, of aan Integraal Projectmanagement. Vertel ook iets meer over je ervaring met deze dingen of je affiniteit ermee. Maar maak het niet te groot. We begrijpen dat je ook nog maar een student bent.

-

Waar letten jullie op bij de selectie? - Het allerbelangrijkst vinden wij motivatie. Wij zijn zelf laaiend enthousiast over dit programma en we weten zeker dat dit een onvergetelijke toevoeging zal zijn aan je studie-tijd. Maar in ruil daarvoor vragen we wel om jouw inzet. Het programma is een stuk uitdagender en ook intensiever dan je gangbare minor. Dat is niet voor iedereen weggelegd.

-

Ik weet dat ik geschikt ben voor jullie programma, maar ik ben superslecht in het schrijven van een motivatie. - Als jij een manier weet waarop je beter uit de verf komt, feel free. Je kunt ook een videobericht opnemen, een schoolproject laten zien, een boodschap inspreken of ons telefonisch overtuigen.

-

Wie of wat zitten er achter dit programma? - De minor 'Samen bouwen aan de toekomst' is een initiatief van Stichting De Generatie in samenwerking met diverse (overheids-)projectorganisaties en de Hogeschool Rotterdam, Hogeschool van Amsterdam, de Haagse Hogeschool en Hogeschool Utrecht. Stichting de Generatie is opgericht door Generation met als missie studenten een brug te laten slaan van de onderwijswereld naar het werkveld.

-

Ik zie mijzelf nog niet werken bij de overheid. - Ook dat begrijpen we. De overheid heeft een stoffig imago en dat is niet geheel onterecht. Maar deze minor speelt zich af binnen projectorganisaties van de overheid. De overheid is namelijk de opdrachtgever van de aannemers en bouwbedrijven bij projecten in de openbare ruimte. Het gaat om grote, landelijke projecten in de bouw, infra en gebiedsontwikkeling, met vele stakeholders en belangen. Dat werkveld is een stuk minder stoffig dan de doorsnee overheidsorganisatie.