Minor
Alleen Samen Bouwen aan de Toekomst
NaN
om je aan te melden februari tot aprilNaN
tot de Kick-off juni 2023NaN
tot de Minor begint september 202325
plekken over Dus wees er snel bijSamen Bouwen aan de Toekomst
‘Samen Bouwen aan de Toekomst‘ is de minor voor iedereen die praktijkervaring wil opdoen op toonaangevende bouw- en infraprojecten en zich net zo graag wil ontwikkelen op persoonlijk vlak. De focus op (zelf)ontwikkeling maakt dit traject bijzonder, want de bouwwereld staat tot op heden meer bekend om z’n focus op hard skills. Wij hopen een nieuwe generatie vak experts op te leiden die hard skills én soft skills op waarde schatten.
Deze minor is een initiatief van Stichting de Generatie en Hogeschool Rotterdam, en wordt gerealiseerd in samenwerking met De Bildung Academie, HvA, HU & HHS en grote projectorganisaties. Formeel valt de minor onder het aanbod van de Hogeschool Rotterdam. Zij kennen je uiteindelijk 30 studiepunten toe.
Richting geven aan je studie
De minor (30 ECTS) geeft een eerste kijk in de wereld van Integraal Projectmanagement of assetmanagement van grote bouw- en infraprojecten.
Integraal Projectmanagement is dé methode om complexe ruimtelijke projecten succesvol te realiseren.
Een bijzondere blend van theoretische kennis, leerzame praktijkervaring en persoonlijke coaching maakt deze minor uniek in Nederland. Meld je vandaag nog aan!
Met welke studies kan je meedoen?
Studenten die Technische Bedrijfskunde, Built Environment of Civiele Techniek studeren sluiten perfect aan op het programma van deze minor. Studeer jij iets wat hier op lijkt maar wil je toch heel graag mee doen? Meld je vooral aan! We kijken per profiel of je kan inschrijven.
Zo ziet je week eruit
Je draait iedere week drie dagen mee op de werkvloer in een écht projectteam bij een projectorganisatie. Zo doe je al extra werkervaring op tijdens je studie en loop je straks voor op de rest. Daarnaast volg je wekelijks één dag (online) colleges en workshops en werk je tijdens een intervisiedag op vrijdag aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling samen met de professionele coaches van De Bildung Academie en de Generatie.
Leren, toepassen en reflecteren, daar draait het tijdens dit traject om.
Lesprogramma van de minor
- Module 1
- Module 2
- Module 3
- Module 4
Matching
Stichting de Generatie zorgt voor de juiste match tussen de student en een projectorganisatie als Rijkswaterstaat, Gemeente Amsterdam, Gemeente Rotterdam, Gemeente Den Haag en Waternet. Tijdens het volgen van de minor zorgt De Generatie voor extra begeleiding en ondersteuning.
Docenten & professionals
In een select gezelschap van maximaal 35 studenten krijg je gedurende 20 weken intensieve begeleiding van ons docententeam. Dat team is een mix van vak-experts, docenten van de Hogeschool, coaches en ondernemers. Het motiveert om les te krijgen van docenten en professionals die weten waar ze het over hebben, omdat ze midden in de praktijk staan. De wekelijkse cyclus van leren, toepassen en reflecteren zorgt voor een steile, optimale leercurve.
Word toekomstbepaler
Erkend certificaat
Je ontvangt na afloop een erkend certificaat dat op waarde wordt geschat door het werkveld.
Gave afstudeerstages en traineeships
Succesvolle deelname aan de minor opent de deur naar gave afstudeerstages, en kan zelfs leiden tot een traineeship na je afstuderen.
Ervaring in het veld en vakgebied
En dat is een must. Je weet nu meer over een werkveld en vakgebied. Deze kennis kun je nu gebruiken in vervolgstudies, traineeships en je toekomstige baan!
Meld je aan voor de minor
FAQ
Kan ik eerst iemand van jullie spreken voor ik besluit of ik mij aanmeld voor de selectie?
Ja hoor. Als je het contactformulier invult neemt Renée z.s.m. contact met je op.
Van welke hogeschool is deze minor?
Formeel is de minor onderdeel van de Hogeschool Rotterdam, Hogeschool van Amsterdam & Haagse Hogeschool en hoort bij de opleiding Civiele Techniek.
Voor wie is deze minor bedoeld?
Voor hbo-studenten die een technische studie volgen zoals Civiele Techniek, Technische bedrijfskunde, Bouwkunde, Built Environment of Engineering aan de Hogeschool van Rotterdam, Hogeschool van Amsterdam, Haagse Hogeschool of Hogeschool Utrecht.
Hoe weet ik zeker of ik de minor mag volgen van mijn hogeschool?
Wanneer wij je selecteren, formaliseren we samen de inschrijving bij je Hogeschool.
Ik heb mij al ingeschreven voor een andere minor. Kan ik dan wel meedoen aan jullie selectie?
Jazeker. De selectieprocedure is net zo goed voor jou het moment om te kijken of dit echt iets voor je is. Tweerichtingsverkeer dus. Het is ook heel gebruikelijk dat je je voor meerdere minors tegelijk inschrijft en pas later een definitieve keuze maakt. Landelijk is de deadline voor inschrijven voor minors eind mei 2021. Daarna heb je nog tot het eind van dit collegejaar om de knoop door te hakken.
Maar wat nu als ik niet geselecteerd wordt? Ik moet wel een minor volgen in februari
Wij raden studenten aan zich voor meerdere minors in te schrijven. Je hebt tot eind mei de tijd om je keuze definitief te maken.
Hoe gaat die selectieprocedure in zijn werk?
Wij gaan eerst samen in gesprek om te kijken of er een match is. Daarna koppelen we jou aan een projectorganisatie.
Waar letten jullie op bij de selectie?
Het allerbelangrijkst vinden wij motivatie. Wij zijn zelf laaiend enthousiast over dit programma en we weten zeker dat dit een onvergetelijke toevoeging zal zijn aan je studie-tijd. Maar in ruil daarvoor vragen we wel om jouw inzet. Het programma is een stuk uitdagender dan je gangbare minor. Dat is niet voor iedereen weggelegd.
Wie of wat zitten er achter dit programma?
De minor ‘Samen bouwen aan de toekomst’ is een initiatief van Stichting De Generatie in samenwerking met diverse (overheids-)projectorganisaties en de Hogeschool Rotterdam, Hogeschool van Amsterdam, de Haagse Hogeschool en Hogeschool Utrecht. Stichting de Generatie is opgericht door Generation met als missie studenten een brug te laten slaan van de onderwijswereld naar het werkveld.
Ik zie mijzelf nog niet werken bij de overheid.
Ook dat begrijpen we. De overheid heeft een stoffig imago en dat is niet geheel onterecht. Maar deze minor speelt zich af binnen projectorganisaties van de overheid. De overheid is namelijk de opdrachtgever van de aannemers en bouwbedrijven bij projecten in de openbare ruimte. Het gaat om grote, landelijke projecten in de bouw, infra en gebiedsontwikkeling, met vele stakeholders en belangen. Dat werkveld is een stuk minder stoffig dan de doorsnee overheidsorganisatie.
Contact
Staat je vraag er niet tussen?
Dan kan je Renée altijd bellen of appen
Bellen of Whatsapp
06 – 38 72 42 45
E-mail
renee.hylkema@generation.nl