Generation is het recruitmentbureau voor projectbeheersing en PMO. Wij verbinden professionals aan de mooiste organisaties. We hebben vacatures op allerlei vlakken binnen het PMO vakgebied waaronder vacatures op het gebied van projectcontroller. Een projectcontroller opereert op het snijvlak van planning en budgettering.

Projectcontroller

Een projectcontroller is breed inzetbaar en is tijdens een project verantwoordelijk voor een effectieve ondersteuning van de projectmanager of projectleider. Een projectcontroller is toegewijd aan een project en zorgt op het gebied van tijd en geld dat binnen een project alles soepel verloopt. Zo is de projectcontroller in sommige situaties bijvoorbeeld verantwoordelijk voor verschillende contracten met belanghebbende partijen en de bewaking en monitoring van het budget tijdens een project.

Vaak neemt een projectcontroller binnen een organisatie de positie van een ‘strong controller’ op zich. In deze rol is de projectcontroller verantwoordelijk voor het bewaken van de financiële kaders van een project en voor de verantwoording rondom de project financiën. Ook kan de projectcontroller financieel advies geven aan de projectmanager zodat deze beter in staat is keuzes te maken tijdens een project.

Financieel onderlegd maar ook communicatief vaardig

Het hebben van een goede en gedegen financiële achtergrond is belangrijk om de functie van projectcontroller te kunnen vervullen. Echter dien je in deze functie ook communicatief sterk te zijn en goed in teams te kunnen werken. Een projectcontroller maakt onderdeel uit van een projectteam en voor een goede uitvoering van een project is teamwork noodzakelijk.

Vacatures projectcontroller

Generation heeft verschillende vacatures voor projectcontrollers. Generation verbind de beste projectcontrollers met de grootste organisaties in Nederland. Onze professionals zijn werkzaam bij onder andere ProRail, BAM, NS en ABN Amro. Aan jong talent met ambitie en passie voor het vak bieden we het New Generation Program waarmee we mensen opleiden tot PMO professional.

Wil je aan de slag als projectcontroller, Generation heeft verschillende interessante vacatures. Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.