Generation is hét recruitmentbureau voor projectbeheersing en PMO. We bieden uitdagende vacatures aan professionals en jong talent. Generation beschikt over uitdagende functies bij de grootste projectorganisaties van ons land. Een van de vele uitdagende functies is die van risicomanager. Als risicomanager weet jij de juiste vragen te stellen om risico’s in beeld te brengen en maatregelen te nemen.

Risicomanager: wat zijn je taken?

Als risicomanager binnen een organisatie breng je alle mogelijke risico’s in kaart die een bedrijf tijdens een project tegen kan komen. Je zorgt voor een heldere analyse van alle mogelijke risico’s en ontwikkelt een strategie om de betreffende risico’s op de juiste wijze te beheersen. Naast het analyseren en in kaart brengen van de risico’s ben je als risicomanager verantwoordelijk voor het monitoren van risico’s en het inspelen op mogelijke risico’s tijdens een (complex) project.

Aanjager binnen complexe projecten

Binnen organisaties met complexe projecten is het belangrijk dat je als risicomanager binnen de organisatie de rol van aanjager op je neemt. Het is jouw taak om het gedachtengoed en de methodes rondom risicomanagement binnen het bedrijf en projecten te implementeren. Als professional zorg je ervoor dat binnen alle projecten een heldere analyse is en het bedrijf daarop inspeelt. Je verhoogt binnen een organisatie het bewustzijn wat betreft risico’s. Een goede risicomanager is niet alleen goed met economische modellen en bedrijfskundige technieken maar is ook communicatief sterk en creatief. De functie van risicomanager is dus uitdagend en veelzijdig.

Vacature risicomanagement

Generation biedt professionals en jong talent de mogelijkheid aan de slag te gaan voor grote bedrijven waarbinnen risicomanagement een belangrijke rol speelt binnen projecten. Generation heeft verschillende interessante vacatures voor professionals. Daarnaast leiden we jong talent op met ons speciale New Generation Program.

Aan de slag als risicomanager bij de grootste organisaties van ons land? Neem contact op met Generation en informeer naar de mogelijkheden.