De eerste minor waarbij je echte

praktijkervaring opdoet terwijl je 30 ECTS verdient.

De minor Samen bouwen aan de toekomst is een unieke samenwerking tussen hogescholen en grote projectorganisaties in de Randstad.

Op deze pagina vind je alle info over het programma én kun je je aanmelden voor de selectie (onderaan de pagina). Er zijn slechts 20 plekken beschikbaar en je hebt tot 15 mei om je aan te melden. Wanneer je geselecteerd wordt, kun je je formeel inschrijven voor de minor via Kies Op Maat. De minor is onderdeel van Civiele techniek van de hogeschool Rotterdam.

Denk doe check (herhaal)

De minor kent een uniek programma waarbij je iedere week opnieuw

leert -> toepast -> en reflecteert. Het is een samenwerking met het werkveld en vindt grotendeels plaats in de praktijk. Dit is jouw kans om mee te draaien op grote projecten op het snijvlak van techniek en (integraal) projectmanagement.

DSC0603bewerkt2 1

Topic van de toekomst

Complexe ruimtelijke projecten realiseren is een vak apart. Hier heeft de overheid de markt bij nodig, terwijl de belangen van burgers en organisaties ook meewegen. Dit alles kan tot vertraging leiden. En er staat veel geld op het spel. Hoe krijgen we dat dan toch voor elkaar? Met Integraal projectmanagement. Dé methode in opkomst om ruimtelijke projecten succesvol te realiseren. Hierin werken de 5 grote disciplines (project-, contract-, technisch-, projectbeheersing en omgevingsmanagement) samen aan de ruimtelijke ontwikkeling van Nederland.
Samen bouwen aan de toekomst noemen we dat. De minor leert je de basics van Integraal projectmanagement en geeft je een echt inkijkje bij grote projectorganisaties.

DSC0284bewerkt2 Roy Plat 191101 084222 1

Echt goed onderwijs

Het motiveert om les te krijgen van docenten die weten waar ze het over hebben omdat ze middenin de praktijk staan. In een select gezelschap van maximaal 25 studenten krijg je gedurende 20 weken intensieve begeleiding van ons docententeam. Dat team is een mix van vak-experts, docenten, coaches en ondernemers. De wekelijkse cyclus van leren, toepassen en reflecteren zorgt voor een steile optimale leercurve.
Zo krijg jij elke week opnieuw de kans jezelf te verbeteren.

DSC9965bewerkt2 Roy plat

Toekomst-perspectief

Meedoen aan de minor is aan je CV bouwen. Je ontvangt een erkend certificaat na afloop dat van gewicht is in het bedrijfsleven. Succesvolle deelname aan de minor opent de deur naar gave afstudeerstages, en kan zelfs leiden tot een traineeship na het halen van je diploma. Zo blijft de ervaring geen losse flodder, maar kun je er ook echt iets mee bij de start van je carrière.

DSC9486bewerkt2 Roy plat

Meedoen in september 2020?

Dat kan. Omdat er een beperkt aantal plekken zijn en we je willen matchen aan een projectorganisatie, werken we met een selectieprocedure.

Vul hieronder het contactformulier in en dan nemen we binnen een werkdag contact met je op. Aanmelden kan tot uiterlijk 15 mei.

Heb je eerst nog meer vragen? Check de FAQ

Meld je aan voor de selectie


Ik kom graag in contact over de minor Samen Bouwen aan de Toekomst