Minor

Alleen Samen Bouwen Aan De Toekomst

De minor Samen Bouwen Aan De Toekomst is een unieke samenwerking tussen Stichting de Generatie, Hogescholen en grote Projectorganisaties in de Randstad.

Op deze pagina vind je alle info over het programma én kun je je aanmelden voor de selectie (onderaan de pagina). Er zijn slechts 35 plekken beschikbaar en je hebt tot 15 mei om je aan te melden. Wanneer je geselecteerd wordt, kun je je formeel inschrijven voor de minor via Kies-Op-Maat. De minor is onderdeel van de opleiding Civiele Techniek van de Hogeschool Rotterdam.

Check voor overige vragen de FAQ!

Denk, doe, check (herhaal)

De minor kent een uniek programma waarbij je iedere week opnieuw leert, toepast en reflecteert. De Minor vindt grotendeels plaats binnen projectteams bij grote Projectorganisaties als Rijkswaterstaat of de Gemeente Amsterdam. Dit is jouw kans om mee te draaien op grote projecten binnen Integraal Projectmanagement of Assetmanagement. Hoe werkt dat dan precies? Dat zie je in de video hieronder!

Samen bouwen aan de toekomst

Wanneer je je inschrijft voor deze minor, maak je de keuze tussen het traject Integraal Projectmanagement of het traject Assetmanagement.

Integraal Projectmanagement
Complexe ruimtelijke projecten realiseren is een vak apart. Hier heeft de overheid de markt bij nodig, terwijl de belangen van burgers en organisaties ook meewegen. Dit alles kan tot vertraging leiden. En er staat veel geld op het spel. Hoe krijgen we dat dan toch voor elkaar? Met Integraal Projectmanagement. Dé methode in opkomst om ruimtelijke projecten succesvol te realiseren. De minor leert je de basics van Integraal Projectmanagement en geeft je een echt inkijkje bij grote projectorganisaties.

DSC0284bewerkt2 Roy Plat 191101 084222 1

Assetmanagement

Veel bruggen en andere kunstwerken die we dagelijks gebruiken zijn gebouwd in de jaren ’60 en ’70. Langzamerhand komen die aan het einde van hun levensduur. Maar hoe vervang je een Brienenoordbrug als het verkeer door moet gaan? En als de zeespiegel stijgt, hoe lang gaan de waterkeringen dan nog mee? In de tak assetmanagement van deze minor zoeken we naar antwoorden op deze vragen. Dat doen we aan de hand van samenwerkingen met opdrachtgevers als de gemeente Rotterdam, Rijkswaterstaat en Waterschap Hollandse Delta.

DSC0456bewerkt2klein

Uniek onderwijs

Het motiveert om les te krijgen van docenten die weten waar ze het over hebben omdat ze middenin de praktijk staan. In een select gezelschap van maximaal 35 studenten krijg je gedurende 20 weken intensieve begeleiding van ons docententeam. Dat team is een mix van vak-experts, docenten van de Hogeschool, coaches en ondernemers. De wekelijkse cyclus van leren, toepassen en reflecteren zorgt voor een steile optimale leercurve. In de 'Student Journey' hiernaast zie je precies hoe de minor er voor jou uit ziet.

DSC9965bewerkt2 Roy plat

Toekomst-perspectief

Meedoen aan deze minor is het fundament van je carrière leggen. Je ontvangt een erkend certificaat na afloop dat van gewicht is in het bedrijfsleven. Succesvolle deelname aan de minor opent de deur naar gave afstudeerstages, en kan zelfs leiden tot een traineeship na het halen van je diploma. Zo blijft de ervaring geen losse flodder, maar kun je er ook echt iets mee bij de start van je carrière.

DSC9486bewerkt2 Roy plat

Meedoen in september 2021

Er vindt een selectie plaats om te bepalen of je wordt toegelaten tot de minor. Als je graag wil meedoen aan de minor kun je een motivatiebrief sturen naar leo@stichtingdegeneratie.nl Zet in deze motivatiebrief je naam, studie en hogeschool en geef antwoord op de volgende vragen:

1) Wat spreekt jou aan in Projectmanagement (of Assetmanagement, afhankelijk van je keuze)?

2) Wat vind je interessant aan bouw- en infraprojecten?

3) Wat spreekt jou aan in een praktijkgerichte minor?

Als de motivatiebrief goed aansluit op wat wij zoeken, vindt in april een persoonlijk gesprek plaats en hoor je vervolgens uiterlijk eind april of je bent geselecteerd om mee te doen aan de minor. Ook voor vragen kun je mailen.

We zien je aanmelding graag tegemoet!

Stichting de Generatie