Generation - De Generatie gesprekken ‘Bouwen aan je eigen stad’

De Generatie gesprekken ‘Bouwen aan je eigen stad’

Misschien herken je het wel. Je bent net afgestudeerd en vraagt je af, waar zet ik de eerste stappen in mijn carrière? Wat wil ik bereiken en hoe kom ik daar zo snel mogelijk? Het liefst start je vandaag nog als projectmanager op een toonaangevend bouw- of infraproject. Diploma op zak. Blik op de toekomst.

Maar wat is de road to succes? Hoe word je projectmanager bij een interessante organisatie? En komt jouw verwachting eigenlijk wel overeen met de realiteit? Wat past bij jou? Een grote organisatie of juist een kleiner project? Welke waarden vind je belangrijk in een werkplek? Als je net begint, kan het lastig zijn om die antwoorden meteen helder te hebben.

In de vijfdelige serie ‘De Generatiegesprekken’ gaat de nieuwe generatie projectmanagers het gesprek aan met interessante rolmodellen over deze vragen en actuele thema’s binnen de bouw- en infrasector. Inclusiviteit op de werkvloer, vrouwen in de bouw, rolmodellen en de energietransitie komen aan bod. Het doel? Van elkaar leren en inspireren.

We trappen af met de aflevering die laat zien waarom het zo mooi is om te werken en wonen in de stad Amsterdam. Sten Heijink en Sjoerd Blokpoel van het Ingenieursbureau Gemeente Amsterdam gaan het gesprek aan over het project Bruggen en Kademuren, werken voor het Ingenieursbureau en het bewandelen van het carrièrepad.

Ben je benieuwd naar het hele gesprek van Sten en Sjoerd? Luister dan De
Generatiegesprekken podcast.

De Generatiegesprekken is een initiatief van Generation.
Eén generatie, oneindig veel talent.