Generation - Traineeship

Traineeship Ruimtelijk Projectmanagement bij overheid, gemeenten en publieke organisaties

Tijdens het 2-jarig Traineeship Ruimtelijk Projectmanagement werk je mee aan projecten die in essentie gaan over de toekomst van onze leefomgeving. Je verdiept je als trainee in projectmanagement en draagt bij aan thema’s als duurzaamheid, waterveiligheid, energietransitie, natuurontwikkeling, mobiliteit en wonen. Ook stimuleren we je om na te denken over de rol van de nieuwe generatie binnen complexe projecten en maatschappelijke uitdagingen. De barricades op? Nee, het gaat om je stem laten horen en impact durven maken in de projecten en jouw omgeving. Om creatieve oplossingen aan te dragen én op te staan als dat nodig is.

NaN

om je aan te melden september tot maart
Je kunt in

maart
of september

2024 starten

40

plekken Dus wees er snel bij

Concreet

 • Jaarlijks starten er twee lichtingen. Je kunt ervoor kiezen om in maart of september te starten.
 • Je spreekt de Nederlandse taal.
 • Je duikt maandelijks de inhoud in tijdens colleges & workshops
 • Elke maand heb je intervisie met collega trainees
 • Elke maand heb je een 1-1-sessie met Bildung coach
 • Wekelijks een sparringsessie met je mentor
 • Ontwikkelen volgens ‘leren, toepassen & reflecteren’ principe
 • Studierichting is niet bepalend, maar het helpt wel als je een (civiel-)technische hbo- of wo opleiding hebt afgerond
 • In 2 jaar transformeer je in een toekomstbepaler
 • Je leert alles over projectmanagement in de leefomgeving in de uitvoeringsfase
 • Salarisindicatie: 3.000 – 3.300
Meer informatie
Meer informatie Ga naar pagina

Bij deze organisaties ga jij het verschil maken:

De wereld heeft je nodig

Wat denk jij dat er anders moet en hoe creëer je vooruitgang en verandering? Je leert om op te staan, vooruit te lopen en tegen de stroom in te zwemmen. Allemaal vaardigheden waarmee jij bij een (semi-)overheidsorganisatie de toekomst kunt bepalen en kunt bijdragen aan een betere wereld. Kortom, hét traineeship voor een impactvolle carrièrestart in de publieke sector, zoals bij de rijksoverheid of een lokale gemeente.

Kies uit één van de volgende specialisaties

 1. Management
  1. In deze richting leer je over alle aspecten van Projectmanagement. Je ontwikkelt de vaardigheden die als projectmanager nodig zijn om samen met je team tot grote hoogten te stijgen en met stakeholders van alle niveaus te schakelen. Uniek aan deze richting is de post-hbo Integraal Projectmanagement (met Avans+ diploma). Dit is echt iets voor jou als je graag de lijnen uitzet en een moderne leider bent.
  2. Meld je aan
 1. Techniek
  1. Wil je binnen het traineeship meer richting de kant van civiele techniek? In deze richting word je als afgestudeerde ingenieur opgeleid om het technisch geweten van een project te zijn. Je start als specialist of adviseur in de operatie, om uiteindelijk als Technisch Manager je team aan te sturen. Samen met de aannemers en (technische) ingenieursbureaus behaal je de doelstellingen. Let op: alleen met een (civiel-)technische studie op zak kun je kiezen voor deze richting.
  2. Meld je aan
 1. Beheersing
  1. Met de richting beheersing creëer je overzicht in een project. Je voorziet de risico’s die op kunnen treden en bedenkt samen met je collega’s oplossingen. Je ziet als projectbeheerser kansen om het project te versnellen en adviseert proactief richting het projectteam over hoe deze kansen te benutten. Je kiest voor deze richting als je houdt van structuur brengen en behouden.
  2. Meld je aan
 1. Omgeving
  1. De richting Omgeving is voor jou als je van verbinden, communiceren, belangen afwegen en mensen houdt. Je leert alles over de waarde van stakeholders als bewoners, ondernemers, aannemers en wethouders zo goed mogelijk betrekken bij het project. Maar je houdt ook het belang van het project voor ogen. Als Omgevingsmanager kun je balanceren.
  2. Meld je aan
 1. Contract
  1. Als contractmanager bedenk je wat de beste manier is om met de markt samen te werken. Je zoekt naar gedeelde belangen om samen met een aannemer of ingenieursbureau tot een succesvol verloop van het project te komen. Je bent verbindend en denkt in oplossingen, maar durft collega’s of marktpartijen ook aan te spreken op hun verantwoordelijkheden.
  2. Meld je aan
 1. Droombaan
  1. Welke richting je ook kiest, het traineeship Ruimtelijk Projectmanagement stoomt jou klaar voor je droombaan.
  2. Meld je aan

Hét pad voor toekomstbepalers

Ja, natuurlijk leer je tijdens dit traineeship alles over projectmanagement. Hoe je bijvoorbeeld de omgeving betrekt bij je project, een passend contract kiest of planning maakt. Je wordt namelijk opgeleid als specialist in één van de facetten van Projectmanagement.
Maar wij willen méér. We willen toekomstbepalers opleiden die impact maken op hun projecten en omgeving.

 • Dit traineeship gaat vooral over samenwerken en samenleven.
 • Over nieuwe en progressieve manieren van werken met de markt.
 • Over oprecht luisteren én vasthouden aan je idealen.
 • Over opstaan en verantwoordelijkheid nemen als een situatie daarom vraagt.
 • Over het niet te accepteren dat de rest wegkijkt.
 • Over minder vergaderen en meer gáán.

Meld je aan

Zij deden al mee aan het traineeship

Over ons

Wij zijn Generation, de nieuwe generatie in projectmanagement. Die tegen de stroom in durft te zwemmen, nieuwe inzichten omarmt en patronen doorbreekt. Onze missie? Samen bouwen aan een betere wereld. Dat doen we op plekken als ProRail, Rijkswaterstaat, Waternet, provincies en gemeenten. Want hier wordt de leefomgeving van de toekomst bepaald. Hier maak jij echt het verschil met een positieve impact op mens, maatschappij en de leefomgeving.

Iets voor jou? Word toekomstbepaler!

Meld je aan

Je hebt liefde voor ruimtelijke projecten en hart voor wat er in de wereld speelt. Je bent gemotiveerd en hebt interesse in projectmanagement gelinkt aan de openbare ruimte (uitvoeringsfase). Met een hbo of wo (civiele) techniek achtergrond kun je voor elke richting kiezen. Maar ook met studies als Planologie, Bestuurskunde, Technische Bedrijfskunde kun je meedoen aan dit traineeship.

Na jouw aanmelding gaan we in gesprek en kijken we of het matcht. Met de juiste aanpak, ontwikkeltrajecten én oog voor jou als mens word jij onderdeel van de nieuwe generatie toekomstbepalers in projectmanagement.

Meld je aan
Meld je aan Ga naar pagina

Meld je aan voor het Traineeship

  . Ik wil me graag aanmelden voor het traineeship 'Ruimtelijk Projectmanagement'.
  .

  Ga naar pagina

  Meer informatie

  Weet je nog niet precies welke kant je op wil en heb je interesse in een vrijblijvend gesprek? Het maakt niet uit of je nog studeert, nét klaar bent of volop in de oriënterende fase zit.

  Neem contact op met Geerte via:

  06 81026858

  geerte.boot@generation.nl

  Dit traineeship is een initiatief van Generation. Het is gerealiseerd in samenwerking met: De Bildung Academie, CROW, Avans+ en projectorganisaties als Rijkswaterstaat, ProRail, Gemeente Rotterdam, Provincie Zuid-Holland en Waternet

  WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner