De Generatie gesprekken – Architectuur en de toekomst van de openbare ruimte
De Apenrots. Destijds een total vernieuwend gebouw en een eyeopener voor architect Jan Dittmar. Het werd ontworpen vanuit de vraag hoe de openbare ruimte er voor het menselijk welzijn uit zou moeten zien. Deze vraag is nu relevanter dan ooit. ‘Het is belangrijk dat de relatie tussen, mens, natuur en gebouwen geherdefinieerd wordt’ aldus Jan.
In het laatste Generatiegesprek gaat Jan, van Jan Dittmar architecten, het gesprek aan met Teun. Naast zijn master ontwikkelt Teun een minor voor Stichting de Generatie. Ze gaan in op de toekomst van de openbare ruimte, architectuur en het kiezen van je studierichting. Is alles op je 18e al helemaal helder uitgestippeld of is je pad meer fluïde?
Teun voelt zich comfortabel met het laatste idee en gunt zichzelf de vrijheid van het niet weten. Jan daarentegen bouwde op 5-jarige leeftijd met Lego al hele dorpen en wist op z’n 18e dat hij de architectuur in wilde. Maar nu ruim 25 jaar later is hij op punt in zijn carrière gekomen waarop hij zichzelf durft af te vragen of hij bijdraagt aan de verduurzaming van de wereld. Het antwoord: ‘Nee, en daar ben ik mee aan de slag gegaan.’
Volgens student Teun ontstaat er bij de nieuwe generatie al veel eerder bewustzijn over de problemen die ze moeten tackelen. Ook hem houdt dit onderwerp bezig. ‘Alles wat ik doe, draagt bij aan een betere toekomst en op die manier kan ik anderen hopelijk motiveren om ook wat te doen’.
Ben je benieuwd naar het hele gesprek van Teun en Jan? Luister dan De Generatiegesprekken
podcast!
De Generatiegesprekken is een initiatief van Generation.
Eén generatie, oneindig veel talent.